Moj przepis na domowe Brownie.

09:48


Lista zakupow:
  • Maslo (200g)
  • Gorzka czekolada (300g)
  • Jajka (3 sztuki)
  • Cukier puder (250g)
  • Maka (135g)
  • Sol (szczypta)
  • Cukier wanilinowy (1 opakowanie)


Przed przygotowaniem masy nagrzej piekarnik do 160oC. Przygotuj foremke do pieczenia - ja uzywam okraglej tortownicy. Foremke wyloz papierem do pieczenia.
 Maslo powoli rozpusc w rondelku. Gdy maslo juz sie rozpusci pokrusz czekolade (200g) i dodaj do rozpuszczonego masla. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw.
Jajka wybij do naczynia dodaj cukier i rozmiksuj je wszystkie razem. Następnie dodaj wczesniej przygotowana mase z czekolady i masla i zmiksuj na gładka mase.
Dodaj make, sol oraz cukier waniliowy. Zmiksuj na jednolite ciasto. Wyloz na wczesniej przygotowana blaszke. Reszte czekolady zetrzyj na tarce i posyp nia ciasto.
Piecz w 175oC przez 30 minut.





Smacznego ! ☺

You Might Also Like

11 Comments


Zainspiruj się

Recent Posts

Subscribe

google-site-verification=ksEI_iLbUqGbNZBvvSILjdz8-qz_28sYiKQ6U5q5GgM