Lista zakupow:
- Maslo (200g)
- Gorzka czekolada (300g)
- Jajka (3 sztuki)
- Cukier puder (250g)
- Maka (135g)
- Sol (szczypta)
- Cukier wanilinowy (1 opakowanie)
Przed przygotowaniem masy nagrzej piekarnik do 160oC. Przygotuj foremke do pieczenia - ja uzywam okraglej tortownicy. Foremke wyloz papierem do pieczenia.
Jajka wybij do naczynia dodaj cukier i rozmiksuj je wszystkie razem. Następnie dodaj wczesniej przygotowana mase z czekolady i masla i zmiksuj na gładka mase.
Dodaj make, sol oraz cukier waniliowy. Zmiksuj na jednolite ciasto. Wyloz na wczesniej przygotowana blaszke. Reszte czekolady zetrzyj na tarce i posyp nia ciasto.
Piecz w 175oC przez 30 minut.
Smacznego ! ☺